keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Elämää australiassa


Hei!

Hyvää kesää Suomeen ja kaikkialle missä aurinko paistaa. :)
Blogipäivitykset ovat jääneet vähälle, kun kukaan ei ole viitsinyt kirjoittaa tekstiä siitä, että ei olla tehty mitään kummempaa. Siispä kerron hieman meidän Australian "arjesta".


Viime blogipäivityksen aikoihin Tomppa ja Bedu pääsivät töihin Lago nimiselle pakkasvarastolle. Lagolla on tällähetkellä kymmenkunta suomalaista backpäkkeriä töissä. Varasto työllistänyt suomalaisia paljon aiemmin ja toivottavasti työllistää myös tulevaisuudessa. Työpaikka on pojilla Brisbanen lentokentän läheisyydessä ja he muuttivat sinne töiden perässä. Porukka siis hajaantui tässä kohden. Toki Tompan ja Bedun uusi kämppä tarjoaa hienoja etuisuuksia, kuten lyhyempi työmatka ja Aasialaiset kämppikset joiden myötä englannin puhuminen ja eksoottiset ruoat. Lagolla työ on raskasta, pojat nostelevat 27kg laatikoita kontista lavoille ja varastoon ja toisinpäin. Ei todellakaan helppoa työtä. Tompan selkä alkoi temppuilla, mutta siitä se selvisi hieronnalla ja SISUlla. Poikain helpotukseksi heille tarjottiin samaan aikaan paikkaa yövuoroon missä on vähän kevyemmät laatikot ja parempi palkka.

Bindaree BEEF!

Tauolla klo 6 aamulla, Ari nousee ulkona näyttävästi.



Mitäs me muut, elikkä työttömät ja onnelliset lomalaiset?

Luin seuraavan aforismin ja se pitää paikkansa; On kamalan työlästä olla tekemättä mitään.

— Kirjailija Oscar Wilde (1854-1900)


Byron Bay
Aamulla herään siihen kun aurinko on kivunnut niin korkealle, että se paistaa ikkunan raosta silmiin. Syön puuron ja juon maitoa. Pojatkin siinä heräilee kun astiat kilisee. Luen uutisia ja katselen MM-kisakoosteita sängyllä maaten. Pihalla onneksi 21C lämmintä, jäätelö maistuu, eipä tunnu australian talvi missään. Pelataan Markuksen kanssa tennistä reilu tunti, josta nälän tullessa siirrytään ruokaa tekemään. Tuomas ehdottaa surffaaman lähtemistä, mihin suostutaan huonoista aaltoennusteista välittämättä. Tuomas ja Markus ovat villiintyneet surffauksesta. Meillä onkin vakiospotti, Currumbin, jonne ajelee 20min kämpältä. Aallot ei näytä kummemmilta,mutta aurinko paistaa. 4-5h surffataan, aalloilla lilluen, delfiineitä seuraten ja aurinkonlaskua katsellen. Kelit ovat jo viilenneet, täytyy riisua märkäpuku ja kuivata mahdollisimman ripeästi. Ajellaan Aldiin Australian lidliin, ostetaan puuttuvat ruokatarpeet ja siirrytään kämpille syömään.Ilta kuluu erilaisten elektonisten vempainten kanssa aina siihen asti että on taas aika syödä;).
Brissyyn tutustumassa 
Tämä nyt oli vain yksi päivä kolmenkymmenen joukossa, mutta kaikissa päivissä on ollut joitan samoja elementtejä. Aika tylsää näin kirjoitettuna ja sitä se on myös välillä ollut. Ollaan kumminkin ajateltu että nautitaan vapaasta yksinkertaisesta elämästä kun on mahdollisuus. Ei olla kumminkaan täysin toimettomia oltu edes töiden suhteen. Kahdessa työhaastattelussa käyty ja toisesta saatiin väliaikaisia töitä ja toisesta (Lago) luvattiin pidemmäksi aikaa, mutta työt alkavat myöhemmin. Näitä väliaikaisia töitä Tuomas ja Markus suorittivat kahden viikon aikana 5 päivänä. Ja tämä alkuviikko tehtiin tuolla Joken työmaalla töitä kaikki. Mulla, Makella ja Tupella alkaa työt Lagolla nyt maanantaina.
Leebenii
Siinä arkea kuvattu muutamalla sanalla. Pari viikonloppua ollaan vietetty taas Byron Bayssa surffaten. Surfersissa sekä muutenkin ympäri Costia skeittailtiin yksi viikonloppu. Löytyy muuten huikea parkkihalli 6 kerrosta ja hissi ylös:) Juhannus oli täällä myös, tai siis me sitä juhlittiin kokon muodossa. Aikaisemmin kaatamamme bambumetsän jäännöksiä polteltiin. Bambu on siitä hassu puu, että se on sisältä ontto, mikä tarkoittaa pauketta nuotiossa. Tuoretta bambuakin eksyi liekkeihin ja palaset lenteli parhaillaan metrien päähän. Viime viikonloppuna käytiin tutustumassa Brisbaneen taaskin rullaten. Suurkaupunki n. 2 miljoonaa asukasta, ei rullattu kuin ydinkeskustassa ja silti varmaan 15km edettiin.
Juhannuskokon polttoa.
Jossain vaiheessa tarinaa meillä hajosi auto, se luotettava Falcon. Se tuli kumminkin kolmella sadalla dollarilla kuntoon. Autojen kanssa saa muutenkin olla tarkkana, meillä on yhteensä kaksi ylinopeus- ja kaksi parkki-sakkoa. Sen lisäksi tuli aikanaan auton nimenvaihdoksen myöhästymisestä sakko.Jos olette kateellisia siitä, että täällä on lämpimämpi talvi mitä suomessa kesä, niin voin lohduttaa. Täällääkin on nyt kylmät yöt, keskimäärin 7C. Talot missä asutaan on tehty ilman mitään eristyksiä ja lämmitysjärjestelmiä, elikkä kaksi peittoa on todellakin tarpeen. Tosiasia on kuitenkin se että Australia on iso maa, josta ollaan kierretty 0,5%.

Vapauden tunne rollatessa palmujen alla  :)








Vähä spessumpaa petäjää



Brisbanea illalla

The pass, - loistava spotti Byron Bayssa





-Rabbe