maanantai 27. lokakuuta 2014

Vapaalle!


Aika jatkaa taas blogin herättelyä 'talviunilta'. Ihan ekaksi täytyy kertoa ilmotusluontoinen asia; Meidän viimenen työpäivä oli keskiviikko! Nyt on sitten todenteolla kaikki koettu miltä tuntuu olla väärällä alalla töissä. Tätä työpaikkaa ei kyllä varmaan koskaan tule unohtamaan.. Kyyllä se silti suhteellisen nopeesti toi 5 kuukautta (mulla ja Tompalla) ja muilla n. Kuukausi vähemmän vierähti.  Näillä näkymin joka jätkän pakkasvarastoura on kuitenkin taputeltu lopullisesti :D

Hyvästi. Ei tuu ikävä..

 Viimeisen kuukauden aikana ollaan saatu Suomesta aika paljon vahvistuksia meidän Suomijengiin. Välillä tuntuu hassulta että, näköjään pitää lähteä kauas tutustuakseen  Suomessa suht lähellä asuviin frendeihin :)  Nyky porukalla meillä on poikkeuksetta ollut suunnitelma tulevalle vklopulle valmiina lähes aina jo viikon alussa. Mikä parasta, jatkossa ei tarvi ootella enään sitä viikonloppua!

Brisbane Festivaalien päätöspäivä, joku lauantai tossa muutama viikko sitten. Käytiin vähän kiertelemässä kaupungissa ja väkeä oli ihan kiitettävästi liikkeellä. Ilta istuttiin puistossa katellessa lentonäytöksiä ja Ilotulitusta. Oli ihan näkemisen arvoinen!









Puistopiknikki, ilotulituksia ootellessa.





Festivaalien päätöstulitukset

  

Ehdottomasti yksi upeimpia päiviä oli kun käytiin porukalla tossa Brissyn edustalla Stradbroke islandilla. Varattiin lautta parille autolle edellisviikolla ja sunnuntaina sitten autot lauttaan ja menoks! Saari oli kertakaikkiaan upea! Valaat vain jäi tälläkertaa näkemättä.









Kevyttä elämää ;)
Dolphiinit
Matalan veden aikaan merenpohjaa tutkimassa.











Päällikkösakki!


Videoita on toivottu sen verran, että nyt se on pakko jostain aloittaa;




Sen verran paljon tuli kehuttua Noosan rantoja ja varsinkin aaltoja meidän uusille kavereille 
että pitihän lähteä porukalla käymään! Meille tää oli toinen kerta Noosassa, joten varattiin edelliskerrasta viisastuneina hostelli jo ajoissa tästä idyllisestä pikku rantakylästä. Sää, mallia aurinkoinen, niinkuin täälä meinaa aina olla. Viikonlopun kovin pettymys oli lähes tyyni meri, joka tääläpäin on melko harvinaista. Aina ei oikein noi Surffiforecastit näytä oikein.. Sielä lauma turisteja sitten kellutteli lautoineen ottaen aurinkoa. Jälleen kerran tuli todistettua että parhaat aallot sattuu olemaan just silloin kun me ollaan töissä. No ei enää jatkossa ;) 

Noosan maisemaa ja Australian kansallislintu Kookaburra (Lähde?) :D













Noosan viewpointti.



Meidän lähitulevaisuuden plääni on muuttaa pariksi viikoksi Gold coastille, jo ennestään tuttuun "mummolaan". Sama koppi kerkes tulla tutuksi myös öbaut kuukausi sitten tänne tulleille tutuille Empulle, Rikille ja Bennylle. Jätkät vietti muutaman viikon sielä ja nyt sopivasti tekevät meille tilaa, kun löysivät töitä Brissystä ja muuttivat tänne. Marraskuun 8. Päivä meillä lähtee lennot täältä Cairnsiin. Siihen mennessä pitäis päästä ainakin autoista eroon. Toiselle taitaakin olla jo ostaja. Yks suomalainen työkaveri jonka kyydittäjänä ollaan tähänasti toimittu. Falconi jäljellä, kyyti on ku traktorissa mutta kulkee. Soittoa vaan jos alko kiinostamaan :) Toivotaan vain että tää pulkka vielä pari viikkoa kuljettaa meitä rannalle ja takaisin ;) 

Cairns on kaupunki tuola Australian yläkulmassa. Tästä Brisbanesta n. 1700km pohjoiseen. Kevyt parin tunnin lento tästä Gold coastilta. Sieltä olis tarkotus ostaa joku isompi auto, johon mahtuu surffilaudat kyytiin ja ajella n. 2800 kilometriä etelään Sydneyhyn. Roadtripin aikataulua ei ole tarkemmin mietitty. Aikaa kun on niin käydään jossain vaiheessa matkaa ainakin katsomassa miltä toi Great barrier reef näyttää sekä ehkä vielä jollan hiekkasaarella.. Kunhan jouluksi kerkeisi Sidniin.  Sydneyn läheltä ollaan varattu aika monta telttapaikkaa leirintäalueelta jouluksi. Vielä mahtuu mukaan! ;)  
Saapa nähdä mihin tie vie. Jokatapauksessa nyt tämä meidän reissu vasta alkaa!


Aamuaurinko Snäpperissä n. 5.20 am
Viiden aikaan aalloilla oli vielä tilaa. Tästä pari tuntia niin vedessä oli n. 100 surffaajaa.

Takapihan yökaverit. Pari opossumia.




-Bedu