lauantai 22. marraskuuta 2014

Righty O fellas!

Aika kirjoitella taas tänne pitkästä aikaa jotakin. Taidettiin olla just työt lopettaneena viime päivityksen aikaan alottelemassa reissua jos oikein muistan. Nyt kirjottelen Cairnssista pohjois Australiasta, hostellista ja yritän keskittyä samalla kun tässä 12 pedin huoneessa hiihtää erinäköstä viheltäjää vähä väliä suuntaan jos toiseenki.

Linkit videoihin: Video Cairnssista ja Great Barrier Reeffillta

                            Video Mount Warningille kiipeamisesta

Aaltoja ootellessa.
Camppinkia Baironissa.

Joo elikkä abaut viikko sitten vietettiin vikat päivät Gold Coastilla ja Brisbanessa ennen tänne lentämistä. Brisbanessa päästiin ennen reissua syömään ja saunomaan erittäin mukavalle suomalaispariskunnalle Göranille ja Seijalle. Tavattiin ekan kerran kaupassa ihan sattumalta ja saatiinkin sitten kutsu saunomaan "järvenrantatontille" siihen ihan meidän Mt. Gravatin kämpän lähelle Göranille. Kiitos ruuasta ja hyvistä löylyistä vielä kerran ! Saatiin myytyä autot, Mitsu ja Falconi. Mitsu myytiin työkaverille ja Falconi lopulta autopajalle halvalla kun alkoi tiimalasissa hiekka olemaan lopussa. Surffattiin Byron Bayssa muutama päivä, kiivettiin Mt. Warning nimiselle vuorelle (videoklippi ohessa) ja tsillailtiin Coastin ja Brissyn suomalaisten kanssa (Erittäin rentoa porukkaa). Vähä alkaa jo ikävä oleen ku täälä viikko ollaan oltu erillään ;) Ei jotenki inspiroi kirjottaminen tässä lomaillessa niin yritetään laittaa kuvia ja videoita sitäkin enemmän. Vika yö PITI tosiaan nukkua Gold Coastin lentokentällä ennen aamu kuudelta lähtevää lentoa, mutta eiköhän ollu ovet lukossa yön ajan sielä kentällä. Lyötiin riippukeinut läheiseen pusikkoon ja nukuttiin siinä muutama tunti.

Milla ilmeella ite vetaisit?

Sporaa venttailles.
#Kinder

Täällä Cairnssissa sitten ollaan nyt viikonpäivät pyöritty. Löydettiin auto meille (Toyota Landcruiser)! Käytiin ajamassa tuola abaut 100km vielä Cairnssista pohjoseen Papua Uuden Guinean suuntaan. Viidakkoa ja erittäin mutkasia teitä ja varotuksia Krokotiileista ja isoista ja uhanalaisista linnuista (Cassowariet). Sieltä alas tullessa aateltiin nukkua yö jossain muualla kuin hostellissa. Pojat löi riippumatot puuhun ja ite nukuin autossa kun en vielä omista hyttysverkkoa.

.
Great barrier reefs.
Cairns
Hostelli laiffii.
Ei mikaa pilipali neliveto vaan LANTIKKA.
WW 1 muistolle 11.11 Cairnssissa

Hyvät unet oli ja aamulla huomattiin että oltiin lähestulkoon Krokotiilifarmin pihalla yövytty :D. Muutaman kymmenen metrin päässä oli laguuni täynnä krokotiileja joita sitten aamulla lähettiin tsiigailemaan. Farmilla meni koko päivä ja oli kyllä paras eläintarhakokemus ikinä. Heti päivän alussa ilmoitettiin, että me ei täälä niin välitetä turvallisuussäännöistä, " Just try to survive"! Todella paljon ohjelmaa ja ruokintaa ja krokot oli aggressiivisia. Itekkin päästiin niitä ruokkimaan ja härnäämään. (Hartleys Crocodile Adventures noin puolessa välissä Cairnssia ja Port Douglasia).

#Lacoste
Rahina!

 Yks päivä oltiin päivä snorklaamassa Suurella valliriutalla. Uskomaton kokemus ja oli erittäin mukavaa puuhaa. Merivesi hipo kolmeakymmentä ja ilma neljääkymmentä. Bravissimo. Erinäköstä kalaa ja otusta nähtiin paljon. Yks Reef Sharkki (hai) ja Green turtle ( kilpikonna) . Videossa lisää tuolta snorklaamasta!




Varattiin pari yötä tänään tästä Cairnssista hostellista ja pelaillaan biitsiä ja tsillataan tuossa laguunilla ja grillaillaan nyt muutama pv. Tilasin piilareita tähän Cairnssin Specsaverssiin niin joudutaan ootella niitä ennen ku lähetään ajamaan etelään. Surffaamaan on kova hinku jokaisella ja täällä pohjosessa kun ei voi surffata koska krokot ja erinäisen myrkylliset elukat. Suuri valliriuttakin blokkaa aallot kaiken lisäksi täälä pohjosessa. Surffilaudat oottaa Gold Coastin "mummulan" vajassa joten sinne olis tarkotus ajaa pian niin että voi kuukauden surffata ennen ku lennetään 7.1.2015 sitten Uuteen Seelantiin sinne Kirsikkafarmille töihin. 

EI HUHHUH miten vaikia homma oli saaha taa blogi julkastua taal perajeerassa!! 2 vkoa etittiin wifia joka toimis. Ei loyetty. Lopulta vuojen 98 Windowssi loyettiin jostai nurkasta ja tassa on kaapelinetti, joten saatiin tassa n. 6h latauksen jalkeen ladattua naa :D Ajetaan ihmisten ilmoille ennen ku ees yritetaan seuraavaa julkasua teha :D 

~Tomppa

Kangaroo patties
Safkaamas.
Kolme litrasella koneella.
Poiketkaa kahville!
Port Douglas
Mossman Gorge Vodafoolit.


Meressa uimista taalla  pohjosessa valteltiin.
Sairaan nopee ja varikas
Cassowary